В даний час деякі авіакомпанії зробили платною послугу реєстрації на рейс в аеропорту. Це пов'язано більшою мірою з бажанням розвантажити фахівців, які змушені приймати багаж, реєструвати людей на рейси і виконувати безліч інших функцій. Подібні нововведення подобаються не всім пасажирам, адже не у всіх є можливість скористатися інтернетом і пройти реєстрацію заздалегідь.

Якщо однаково, то навіщо платити більше?

Мінімальна кількість авіакомпаній чесно кажуть про платну реєстрацію на своїх сайтах. Деякі так і зовсім відкрито «змінюють» інформацію, вказуючи на сайті одні відомості, а біля стійки реєстрації – інші. На жаль, вони завжди можуть послатися на неактуальні дані сайту і запропонувати пройти реєстрацію біля стійки за певну плату. Велика частина аеропортів обладнана спеціальними терміналами, там можна самостійно зареєструватися на рейс абсолютно безкоштовно. Як з'ясувати, яка авіакомпанія вимагатиме додаткову плату за цю процеру:

  • Відправитися в аеропорт і отримати довідку щодо необхідної авіакомпанії.
  • Вивчити уздовж і поперек сайт авіакомпанії, що не дає гарантії результату.
  • Взяти з собою в поїздку зайву суму, яку при необхідності можна буде використовувати в якості непередбачених витрат.

Де знайти «чесну» авіакомпанію

Платна реєстрація на стійках не так давно з'явилася у Міжнародних авіаліній України (МАУ). Правда про це було голосно заявлено у всіх засобах масової інформації. Порівняно «чесною» можна назвати компанію «AirBaltic». Саме у них сума реєстрації на стійці вказана чесно – вона складе 30 євро незалежно від ціни квитка на літак. Платною також буде ця послуга у компанії «Перемога», але ціну вони, на жаль, не стали вказувати.

Деякі аеропорти практикують реєстрацію тих пасажирів, котрі запізнилися. Якщо аеропорт допускає відкриття реєстрації для тих, хто прибув в аеропорт менш ніж за 40 хвилин до вильоту, то дана послуга завжди буде платною.

«Аерофлот» заявляє про безкоштовну послугу реєстрації незалежно від її способу – обидва варіанти будуть абсолютно безкоштовні для пасажира. «S7» також вказує можливість безкоштовної реєстрації на рейс через фахівців аеровокзалу. Більшість авіакомпаній навмисно ігнорують можливість вказати платне чи безкоштовне проходження реєстрації в самій будівлі вокзалу, хоча не так давно інших варіантів не існувало.

У більшості аеропортів є можливість зареєструватися на рейс за допомогою спеціального терміналу. Це займе трохи часу, але доведеться вивчити принципи роботи терміналу і в усьому ретельно розібратися.

 

Дата публікації: 2017-09-28
 3707