Ні для кого не секрет, що повітряні судна бувають різними як за зовнішнім виглядом, потужністю двигуна, так і за своїм призначенням. Різні вони і за своєю вантажопідйомністю: є повітряні кораблі, які можуть підняти вагу до 250 тонн, а є невеликі вертольоти, які можуть перевозити невеликі вантажі до 4 тонн. Тому варто приділити трохи уваги вивченню цієї теми.

Класифікація повітряних суден

У загальній класифікації за вантажопідйомністю повітряний транспорт поділяють на такі групи:

  • До 20 тонн – Мі-8, Fokker 27, АН 26, АН 74, Saab 340, Boeing 737, АН 12.
  • До 65 тонн – L 100-30, МІ 26, ТУ 204, Boeing 757, Іл-76, Airbus 300 B4, DC 8, АН-22, DC 10.
  • До 120 тонн – MD 11, Boeing 747, АН 124 (Руслан).
  • Понад 120 тонн – АН 225.

Далеко не всі з існуючих літальних апаратів відносяться до пасажирських суден – серед них є військова авіація і вантажні літаки, такі як АН 225, призначені для перевезення вантажів величезних обсягів. Такий літак здатний підняти вагу рівну 250 тоннам.

Міжнародна класифікація включає в себе 17 типів різних літальних апаратів і повітряних кораблів. Серед них можна виділити 8 основних – літак, вертоліт, планер, автожир, гвинтокрил, аеростат, махноліт і дирижабль. Вони відрізняються один від одного за типом підйомної сили, силовою установкою та її наявністю, а також за питомою вагою самих апаратів.

Унікальні види апаратів

Окремим словом варто відзначити такий літак, як Saab 340. Завантаження цього літального апарату становить 12,8 тонн, що дозволяє перевозити середній обсяг вантажів. Але при цьому його маневреність і можливості можна назвати вражаючими – особливість конструкції дозволяє йому злітати і сідати на укорочених трасах. Це є незамінною властивістю в місцях, де мало місця для розвороту і зльоту. Навіть невеликий аеродром зможе прийняти його, тому перевезення у мало обжиті регіони країн стали можливі виключно завдяки Saab 340.

Серед літаків також можна виділити Boeing 747. Його називають самим вантажопідйомним літаком. Це судно ідеально підходить для перевезення вантажів на далекі відстані – понад 8000 кілометрів. Існує пасажирська модифікація, яка є однією з найпопулярніших на даний момент. Цей літак має посилену внутрішню обробку в обох модифікаціях, а економія витрат палива також позначається на вартості перельотів.

Зберегти місце, до якого хочеться повернутися

Іноді буває так, що, загубившись, людина потрапляє в місце, яке їй вкрай подобається. Але пізніше ні випадково, ні навмисно у неї не виходить туди повернутися. Кожен з нас хоча б один раз жалкував, що не може потрапити в таке місце, яке колись проїжджав або проходив побіжно. На жаль, у мозку немає функції «повернутися на координати», а в картах не можна виконати пошук за кольором стін будинків або виду квіткової клумби. Навіть в невеликому містечку знайти певну клумбу навряд чи допоможе навіть найуважніший таксист.

Можливо, саме тому всесвітній сервіс Google піклується про своїх користувачів і радує їх нововведеннями. У наявному додатку Google карти для цього потрібно просто увійти в обліковий запис і знайти місце, яке хочеться запам'ятати. Для цього можна виконати пошук за назвою вулиці або просто ввести координати широти і довготи.

Крім того, якщо пошук виконується на мобільному телефоні, то можна поставити значок зірочки поруч зі своїм прапорцем. Після того, як буде натиснуто значок зірочки, місце стане доданим до обраних. Всі збережені місця будуть відображатися у вигляді переліку в списку обраних місць.

 

Дата публікації: 2017-10-06
 3401