Особлива група мандрівників користується привілеями – економить на перельотах і навіть купує безкоштовно авіаквитки. Для цього доводиться перебувати в курсі останніх акцій та подій в області авіа перельотів. Іноді досить просто мати мильні карти, які дозволяють отримувати широке коло бонусів. При достатній кількості накопичених миль з'являється можливість літати на пільгових умовах – купувати квитки за бонуси.

У кожної компанії свої умови, за якими можна отримати бонуси. Розглянемо основних і найбільш популярних власників миль:

  • "Альфа Sky Pass" від "Альфа-банк".
  • Кобрендингові карти "ОТР" Банк і Банк Кредит Дніпро
  • "Панорама Клуб" від компанії Міжнародні Авіалінії України (МАУ)
  • Мильна карта без відвідування банку

Використовуючи "милі" в якості бонусів, ці компанії притягують все більше активних і цілеспрямованих користувачів. Адже вони дають можливість безкоштовно отримати квиток фактично в будь-якому напрямку. А хіба не про можливість хоч ненадовго полетіти на відпочинок подалі і безкоштовно мріє більшість людей?

Альфа Банк

Преміальна кредитна карта від Альфа-Банку "Альфа Sky Pass" відкриває наш список накопичувальних карт, що пропонують здійснити авіапереліт, не заплативши ні копійки. Співпраця між Альфа-Банком і авіакомпанією "Міжнародні Авіалінії України" дає можливість прямої оплати квитків бонусами, що накопичуються за програмою лояльності МАУ "Панорама Клуб". Для цього слід лише оформити "Альфа Sky Pass" і відразу отримати в подарунок 5 тисяч бонусних миль на повітряні рейси МАУ.

Використання ко-бренд карти в повсякденному житті дозволяє додатково заробляти бонусні "милі", оплачуючи будь-які товари і послуги. Накопичивши достатньо, обмінюйте їх на подарункові авіаквитки. Також з'являється можливість змінювати дату вильоту без сплати збору.

Для польоту в Європу потрібно всього 20 тисяч миль, по Україні – вдвічі менше. Карта "Альфа Sky Pass" особливо приваблива тим, що дозволяє накопичити достатньо "миль" для здійснення авіарейсу куди завгодно без необхідності часто подорожувати літаком. Живіть звичайним життям і літайте за милі.

«ОТР» Банк і Банк Кредит Дніпро

Розгалужена клієнтська мережа є основним фактором, що приваблює банки до співпраці з різними компаніями. У цій ситуації не завжди домовленості набувають вигідний для клієнта формат, хоча в рекламному проспекті пропозиція виглядає досить привабливо. Тут слід поглянути на ситуацію з двох сторін – фінансової установи і клієнта. З одного боку бонус може здатися не надто привабливим, а з іншого – це все-таки подарунок, нехай і "оплачений" завуальованим шляхом.

Наприклад, Банк Кредит Дніпро пропонує клієнтам карту "Політаємо зі смаком", за допомогою якої можлива оплата авіаквитка накопиченими бонусами. Але для отримання авіаквитка по ній доведеться багато розплачуватися карткою за недорогі покупки.

З кредитними картами цих банків, що пропонують бонусні милі, ситуація більш вигідна. Сума для їх нарахування потрібна менша, ніж при використанні особистих коштів. З іншого боку мова йде про гроші, взяті в кредит, і відсотки по ньому можуть звести нанівець весь профіт від бонусних миль. Тому, якщо мова не йде про серйозні покупки на кшталт нерухомості або автомобіля – заробляти бонусні милі за допомогою "універсальних" ко-бренд карт доведеться досить довго.

"Панорама Клуб" від МАУ

Українська авіакомпанія МАУ, що є провідним авіаперевізником країни, якщо не єдиний, то точно найвигідніший гравець ринку програми лояльності, котрий пропонує безкоштовні перельоти. Її базовим аеропортом є "Бориспіль". Інтенсивність вантажних і пасажирських авіаперевезень дозволяють МАУ пропонувати клієнтам безкоштовні милі на найвигідніших умовах. Цьому сильно сприяє вже згадана програма лояльності "Панорама клуб". Отримувати з її допомогою милі можна або купуючи їх безпосередньо, або, оформляючи кобрендингові карти.

МАУ співпрацює з низкою провідних українських банків, які пропонують ко-бренд карти – «ОТР», Альфа-Банк, ПУМБ. Різниця між ними в основному полягає лише в розмірах суми, яку потрібно витратити, щоб відбулося нарахування бонусних миль. В іншому порядок дій залишається незмінним:

  • Клієнт оформляє спеціальну банківську карту.
  • З її допомогою оплачуються будь-які покупки, в тому числі і в мережі Інтернет.
  • На персональний рахунок клієнта в "Панорама клуб" автоматично нараховуються бонусні милі, кількість яких залежить від витраченої суми.
  • Як тільки їх накопичиться достатня кількість, милі можна використовувати для знижки на авіапереліт або отримання безкоштовного квитка, підвищення якості обслуговування та іншого.

Мильна карта без відвідування банку

Мильні карти, що видаються в якості бонуса до кредитної суми або накопичувального рахунку, не завжди зручні через необхідність багато витрачати заради отримання бонусних миль. Тому клієнтам МАУ доступна спеціальна окрема картка учасника "Панорама Клуб". Вона представлена в трьох варіантах і пропонує учасникам наступні бонуси:

  • Тимчасова картка – присвоюється учаснику програми лояльності в момент першої реєстрації, дозволяючи збирати милі і економити на перельотах.
  • Картка Classic – видається учаснику програми, що накопичив більше 3 тисяч миль. Надає йому пріоритет перед "звичайними" пасажирами при оформленні замовлень, знижку в партнерських програмах, ряд додаткових переваг. Термін дії картки необмежений.
  • Клубна карта Premium – оформляється строком на один календарний рік. Додає дві бонусні тисячі миль до кожних накопичених десяти тисяч, підвищує розмір знижки за партнерськими програмами.

Пріоритет учасника з мильною картою "Преміум" є найвищим і відкриває йому можливість користуватися стійкою для реєстрації та кімнатою відпочинку для пасажирів бізнес-класу. Звичайно, скористатися всіма зручностями вдасться тільки на регулярних рейсах МАУ. Але з огляду на те, що в Україні вона є провідною авіакомпанією, любителі комфортних авіаподорожей навряд-чи знайдуть більш привабливу пропозицію.

 

Дата публікації: 2017-10-24
 11563