Існує безліч питань, що хвилюють кожну людину, яка перший раз піднімається на борт літака. Серед них і питання про документи, і гостре питання щодо одягу всередині салону, і побоювання на рахунок їжі, і страх спілкування з бортпровідниками.

На багато з зазначених питань відповіді лежать на поверхні. Вони настільки прості, що про них чомусь ніхто не захотів ніде написати. Ми зібрали кілька хвилюючих тем, які можуть зацікавити новачків у цій справі.

Квитки на старий паспорт

Іноді трапляється така ситуація, коли пасажир спочатку придбав квитки на певну дату, а потім втратив паспорт або змінив його. Молодята теж іноді не замислюються про те, що наречена через пару тижнів буде з іншим прізвищем і паспортом. Але що ж робити, коли паспортні дані на день вильоту виявилися не тими, які вказані в броні?

За правилами, якщо ще не пройдена онлайн реєстрація на рейс, то можна звернутися до представників авіакомпанії, які мають право вносити зміни в систему бронювання. Під час онлайн реєстрації деякі авіакомпанії також надають можливість пасажиру самостійно змінити дані.

Якщо реєстрація буде проходити в аеропорту, то потрібно звернутися до співробітників, які зможуть допомогти в даному питанні. Оскільки у новому паспорті зазначається інформація про раніше видані документи, то всіх обов’язково пропустять на борт судна.

Невеликі поради

Подорожі наодинці, без гіда – майже завжди виходять більш цікавими і захоплюючими. Є кілька важливих порад, на які варто звернути увагу в салоні літака і поза ним:

  • Перегородки – для батьків з немовлятами. Саме там розташовуються місця для батьків з маленькими дітьми, адже там є люлька для малюків. Якщо пасажиру неприємне гучне сусідство, то бажано брати місця далі від перегородки.
  • Поруч з туалетом – зручно для дітей. Місця в літаку недолеко від туалету вкрай зручні для людей з дітьми. Там базується не тільки санвузол, а й стюардеси, які зможуть проявити більше уваги до пасажирів, що знаходяться поблизу. До того ж там часто залишаються незайняті місця, які можна буде зайняти при бажанні.
  • Більше пийте під час польоту, так як зневоднення всередині літака – небезпечна і неприємна ситуація.
  • Не беріть багато ручної поклажі в салон. Це незручно і непрактично, адже насправді одній людині стільки не потрібно. Залиште тільки найнеобхідніше, решту здайте в багаж – Ви розлучаєтеся не назавжди.
  • Одягайте практичний, комфортний і звичний одяг, який важко забруднити. У ньому буде легко і приємно провести час польоту і реєстрації.
  • Купуйте заздалегідь квитки на авіарейси. Якщо переліт точно призначений на певну дату, то краще придбати посадковий талон заздалегідь – тоді він обійдеться Вам набагато дешевше. У той же час, в день вильоту вартість квитка буде максимальною.
  • У різних авіакомпаніях існує один день в тиждень, в який вартість на послуги перевізника буде максимально знижена. Вибирайте найбільш економні варіанти.
  • Звертайте увагу на неможливість повернення квитків – у деяких компаній найдешевші квитки неможливо повернути ні за яких обставин.
  • Якщо потрібна пересадка, то краще скористатися авіарейсами однієї компанії, а не двох. Це допоможе не заплутатися і швидше пройти всі необхідні формальності.

 

Дата публікації: 2017-09-18
 1594